WhatsApp heeft 500 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp heeft 500 miljoen actieve gebruikers

Een aantal maanden geleden kondigde Facebook aan dat het WhatsApp zou gaan overnemen voor een bedrijf van $19 miljard dollar. Waar men eerst nog dacht dat dit een negatieve invloed zou kunnen hebben op het aantal gebruikers, blijkt niks minder waar te zijn, want volgens WhatsApp oprichter Jan Koum heeft de dienst nu 500 miljoen actieve gebruikers. Deze gebruikers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het delen van 700 miljoen foto’s en 100 miljoen video’s, elke dag! De app groeit momenteel het snelst in Brazilië, India, Mexico en Rusland.

WhatsApp werd in februari 2009 door Jan Koum en Brian Acton opgericht. Koum koos voor de naam WhatsApp, omdat het erg klonk als “what’s up.” In de begindagen van de dienst waren er veel problemen en het geld begon zelfs bijna op te raken. Op dat moment besloot Koum om bijna met het project te stoppen, maar Acton wist hem over te halen om toch nog een aantal maanden aan de app/dienst te werken.

Alles veranderde toen Apple push notificaties introduceerde voor de iPhone, waardoor gebruikers notificaties konden ontvangen zonder dat ze de app hoefden te gebruiken. WhatsApp maakt volop gebruik van deze functie en moedigden meer mensen aan om WhatsApp te downloaden. In februari 2013 telde de dienst 200 miljoen active gebruikers, een jaar later tijdens de Facebook overname waren er in totaal 450 miljoen mensen actief op WhatsApp.

Eerder deze maand ontving Facebook de goedkeuring van de Federal Trade Commission (FTC) om de overname van WhatsApp te voltooien. Echter moet het ook nog internationale goedkeuring krijgen om de gehele deal. Na de overname zal er voor ons als gebruikers weinig veranderen, want het bedrijf zal zelfstandig doorgaan.

Doordat Facebook voornamelijk geld verdient door middel van advertentie inkomsten, raakten WhatsApp gebruikers bezorgd over hun privacy. Volgens Koum is er geen enkele reden voor onzekerheid en zal WhatsApp gewoon vast blijven houden aan het innen van een jaarlijks bedrag om gebruik te mogen maken van de dienst.

Tijdens de overname aankondiging liet Facebook CEO Marck Zuckerberg al weten dat WhatsApp erin zou kunnen slagen om 1 miljard mensen te bereiken, en inmiddels zijn ze al over de helft heen. Nu nog WhatsApp voor PC!