Succesvoller dankzij de juiste profiel foto?

Succesvoller dankzij de juiste profiel foto?

Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Daarbij verlopen steeds meer contacten via de sociale media. Niet alleen in de privésfeer, maar ook in de zakelijke wereld worden deze sites steeds belangrijker. Wanneer u op een slimme manier gebruikmaakt van deze kanalen, valt er dus veel winst te behalen.

Het belang van een professionele foto
Of u nu aan het solliciteren bent, in uw huidige baan veel klantcontact heeft of uw netwerk wilt vergroten, hoe u zich presenteert is van groot belang. Zeker in een tijd waarin netwerken en sociale media niet meer weg te denken zijn. Als mensen u nog niet kennen, zullen ze bij netwerksites als LinkedIn allereerst naar uw profielfoto kijken. Fotografie speelt hierdoor een belangrijke rol. Een professionele profielfoto op uw cv of LinkedIn-profiel is daarom een goede investering.

Presenteer u op de juiste manier
Dankzij de digitale snelweg wordt personal branding steeds eenvoudiger. Er zijn ontzettend veel middelen om u online mee te kunnen presenteren. Maak hier dus gebruik van. Een veelvoorkomende fout is dat mensen een ‘gezellige’ profielfoto toevoegen, zoals een vakantiefoto, omdat ze hier zo leuk opstaan. Maar doorgaans is dit niet het imago dat men uit wil dragen. Daarbij willen mensen u zien. Dus niet in combinatie met uw partner, kind of huisdier. En ook een foto waarop u van top tot teen staat lijkt leuk. Maar doordat een profielfoto doorgaans klein en vierkant is, zullen de details niet meer goed zichtbaar zijn.

Een goede eerste indruk
Een profielfoto laat u bij voorkeur maken door een professionele fotograaf. Niet alleen beschikt een fotograaf over de beste materialen, ook weet hij of zij precies wat wel en niet werkt. Zo is het belangrijk zoveel mogelijk uw gezicht in beeld te brengen. Uw gezicht is immers het belangrijkste punt van herkenning. Ook is het aan te raden zoveel mogelijk dezelfde foto te gebruiken op de verschillende sociale netwerken. Mensen zullen u dan sneller herkennen, zowel online als offline.