NederlandReview, Onafhankelijke ervaringen en beoordelingen

NederlandReview, Onafhankelijke ervaringen en beoordelingen

(foto: Flickr)

Ben jij wel eens belazerd door een bedrijf dat zich beter voordeed dan het was? Jaarlijks worden vele mensen opgelicht door een bedrijf wat niet de dienst of het product leverde wat ze hebben beloofd. En als het product al aankomt voldoet het niet aan de verwachtingen en is de service van het bedrijf erachter ver te zoeken. Om dit soort praktijken een halt toe te roepen en alleen de goede bedrijven eruit te filteren is Reviews International ontstaan. Maar wat doen ze daar nou precies? En wat heb je er zelf aan als klant? Daar vertellen we je graag wat meer over. Lees verder en wie weet besparen we jou wel een slechte ervaring met een louche bedrijf.

Wat Is Reviews International?

Reviews International is begonnen als  een consumentensite voor- en door Nederlanders. Het doel van de website is om alle bedrijven in Nederland in kaart te brengen en deze door klanten te laten reviewen. Het team achter -toen nog enkel- NederlandReview schrijft dan een stuk over de verzekeringsmaatschappij of webshop zodat je de basis van het bedrijf in ieder geval weet. Daarna laten ze het aan echte klanten van een autodienst of telecombedrijf over om een review over het bedrijf te schrijven. Zij kunnen hier dan hun meningen, ervaringen, beoordelingen en andere opmerkingen kwijt. Omdat het een onafhankelijke review-website betreft worden de reviews niet gemodereerd, aangepast of zelfs verwijderd, het geen wat soms wel gebeurd op de website van een energiemaatschappij of B2B dienst zelf. Naast NederlandReview, de website waar het allemaal mee begon, is Reviews International inmiddels uitgebreid met een Britse tak (BritainReviews) en een Amerikaanse tak (US-Reviews). Ze zijn zelfs bezig om verder uit te breiden naar België, Duitsland en Spanje zodat bedrijven ook daar onder de loep komen te liggen.

Waarom Reviews International

Door middel van deze reviews wil het team achter Reviews International ervoor zorgen dat dieetbedrijven, datingsites, vermogensbeheerders, vakantie-aanbieders en andere bedrijven een onafhankelijke review van hun klanten kunnen krijgen. Ook hoort bij die meningen en ervaringen een cijfer, gebaseerd het gemiddelde van de cijfers die klanten het bedrijf geven.

Wat Heb Jij aan Reviews?

Jij als potentiële klant kunt door middel van deze reviews onderzoeken of een bank of ander financieel bedrijf nou echt wel zo betaalbaar is als het lijkt. Moet je bij een verzekeringsmaatschappij of lening nog erg letten op de kleine lettertjes? En zal een vakantie-aanbieder je ook daadwerkelijk de vakantie aanbieden die ze je via de plaatjes op hun website beloven? En omdat het allemaal eerlijke meningen betreft kun je onderzoeken hoe een bedrijf daadwerkelijk in elkaar steekt voor je ermee in zee gaat. Wie weet behoeden ze je wel voor een grote fout. Natuurlijk zie je ook meteen welke bedrijven als beste uit de bus komen.

Zelf een Review Schrijven

Je kunt natuurlijk ook zelf een review schrijven. Zo kun  je bijvoorbeeld je hart luchten over een autoverhuurder die afscheepte met een oud barrel terwijl ze je een luxe Ferrari hadden beloofd. Maar je kunt er ook laten weten dat een webshop je uitermate goede service heeft beloofd. Daarnaast kun je een restaurant of hotel laten weten wat voor tips je voor ze hebt en hoe ze kunnen verbeteren.

Help dus vooral om de goede bedrijven de belonen met positieve reviews en de slechte bedrijven te ontmaskeren met een negatieve review. Iedere mening telt.